Chinese kalligrafie

Chinese kalligrafie is meer dan alleen het ‘schrijven’ van Chinese tekens. Hoewel kalligrafie, ‘mooi schrijven’, in vele culturen in de wereld gewaardeerd wordt, wordt kalligrafie in China al in een heel vroege periode gezien als de ultieme kunstuiting. Het werd minstens zo gewaardeerd als schilderen en beeldhouwen, en werd samen met de dichtkunst als een hoogstaande vorm van zelfexpressie gezien.

Chinese kalligrafie wordt niet met een pen, maar met een penseel beoefend. De traditionele penselen hebben dierlijke haren zoals geit of eekhoornhaar, en een steel van bamboo. Scrittura Elegante heeft een uitgebreide collectie aan penselen voor Chinese kalligrafie.

Ook de gebruikte inkt is bijzonder. Er worden speciale inktsticks gebruikt. Deze worden tegen een speciale steen gewreven waarna het residu met water wordt aangelengd. Dit geeft de ultieme controle over de dikte van de inkt en kleurintensiteit. Inkt sticks en wrijfsteen zijn bij ons verkrijgbaar.

Voor wie de inktstick teveel gedoe vind hebben we ook kant-en-klare Chinese inkt in een flesje. Chinese inkt wordt ook wel Indische inkt genoemd. De inkt kan met water worden verdund om ook hier de gewenste intensiteit te verkrijgen. De Chinese inkt kan gebruikt worden voor Chinese penselen, kroontjespen, of airbrush.

View as Grid List

11 Items

per page
Set Descending Direction
View as Grid List

11 Items

per page
Set Descending Direction