My Cart 0 items: €0.00

Everything for classic writing and calligraphy

English
Belgisch
Nederlands
Swipe to the left

Test briefpapier Rossi 1931 Medioevalis Cream

By Petra Bosman 4 years ago 10484 Views No comments

Rossi 1931 is een prachtig ambachtelijk papiermerk. Gestart in de regio van Florence lag hun focus op de Florentijnse stijl briefpapier. Met de grote bron aan kunst inspiratie uit Florence zijn ze nu ontwikkeld tot een modern bedrijf dat niet alleen prachtig briefpapier, kaarten, en enveloppen produceert, maar ook notitieboeken en papieren cadeau items. Ook het papier dat bedrukt wordt met klassieke Heidelberg drukpersen is echt prachtig om te zien.

De Medioevalis lijn

Het papier dat we hier testen komt uit de Medioevalis lijn. Behalve briefpapier in A4 en A5 maat, worden er ook verschillende maten kaarten met bijpassende enveloppen geleverd. De Medioevalis lijn wordt geleverd in twee kleuren: Wit en Cream. We testen het Cream briefpapier, maar de eigenschappen van het papier gelden ook voor de witte variant.

Test Rhodia 'le R' notitieboeken

By Petra Bosman 4 years ago 12754 Views No comments

hodia notitieboeken zijn het neusje van de zalm en vooral geliefd bij vulpen gebruikers. Alom bekend zijn de Notepad notiteboeken met 80gr wit papier. Sinds enkele jaren brengt Rhodia echter ook de 'le R' notepads op de markt, met zwaarder 90gr papier, speciaal voor vulpen gebruikers. Het is dit gelauwerde premium papier dat we hier aan een nadere test onderwerpen.

Ik test het papier in een A5 formaat Rhodia 'le R' notepad, maar hetzelfde papier is ook terug te vinden in de populaire 'Webbies' met harde cover.

Papier en inkt tests

By Petra Bosman 4 years ago 11535 Views No comments

Excuses voor mij doktershandschrift...

Hoewel je, in elk geval in mijn tijd, op school wel leert om met een vulpen te schrijven, en vaak in de tekenles ook kroontjespennen voorbij kwamen, is het schrijven iets wat niet meteen voor mij de beste associaties oproept. Ik ben namelijk op de wereld gezet met een dokters handschrift. Gekriebel en gekras. De regels op papier als slechts een vage gids maar geen duidelijke grens. Wat doe je dan? Je accepteert het en probeert maar niet teveel aandacht te trekken met je gekrabbel. Bij voorbaat excuserend voor je rare scribbels.

En dan kom je langzaam in een wereld vol pennen, inkten en mensen die met het grootste gemak de meest zwierige creaties op papier zetten. Na het schrijven met balpen is een vulpen wel iets heel anders. Het schrijven gaat vloeiender en elegant. En ook de dikte van de pen maakt dat mijn letters langzaam beter worden. Vanuit hier ontsproot de nobele gedachte om mijn ervaringen op papier te zetten.

Italië evenement 2014: Drie dagen Italiaanse sferen

By 4 years ago 7983 Views No comments

Dit jaar namen we voor het eerst deel aan het Italië evenement. Op 22, 23, en 24 Mei 2014 was dit event in de tuinen van kasteel De Haar. Drie dagen Italiaans design, eten, en gezelligheid. We hebben veel Italiaanse merken zoals Bortoletti en Rossi 1931, vandaar ozne link met het event. Voor ons best spannend en leerzaam om te zien hoe klanten reageren als ze onze artikelen zien. Want dat blijft toch een beetje het probleem van een webwinkel: het directe klantcontact ontbreekt. Een mooie kans voor ons dus.

Read More Posted in: Tips

Lakstempel afdrukken mini munt lakzegels

By Sjoerd Kessels 4 years ago 12368 Views No comments

n onze webwinkel voeren we verschillende soort lakzegels, waaronder de mini munt lakzegels van Bortoletti. Deze lakstempels zijn in de vorm van een muntje van 18mm doorsnee. In dit artikel legen we uit hoe deze lakzegels gebruikt worden, en we tonen voorbeelden van een lakafdruk van elke letter, zodat je weet hoe die eruit komen te zien.

Bijzondere aan deze lakzegels is dat ze tweezijdig zijn: De ene kant bevat de normale letter, en de andere kant dezelfde letter in cursief.

Deze lakzegels kunnen gebruikt worden met zowel de houten als de glazen handvatten die we voeren. Hier heb je dan wel een speciale sluitring voor nodig. Deze sluitring bestaat uit twee delen: een houder voor de munt en een ring. Je gebruikt het als volgt:

  • Schroef de houder op het handvat.
  • Plaats de munt in de houder, met de kant die je wilt gebruiken naar beneden (dus zichtbaar)
  • Schroef de ring op de houder om de munt vast te zetten.

Als je een andere munt wilt plaatsen, hoef je alleen maar de ring eraf te schroeven, een andere munt in de houder te plaatsen, en de ring er weer op te schroeven.

Van hetzelfde formaat munt hebben we ook symbool lakstempels. Deze gebruik je dus op dezelfde manier.

Verrijk je lakstempel afdruk

By Sjoerd Kessels 4 years ago 12582 Views No comments

Met een lakstempel kun je een handgeschreven brief of een cadeauverpakking verfraaien. En het is nog leuk om te doen ook.

In enkele vorige artikelen hebben we uitgelegd hoe je een lakzegel afdruk maakt met lakstaven en het was smeltpistool. Hiermee krijg je op zich al een indrukwekkend effect waarmee je een bijzondere indruk achterlaat met je handgeschreven brief of kaartje, of je cadeauverpakking.

Maar het kan nog mooier. In dit artikel leggen we je uit hoe je je lakstempel afdruk nog verder kunt verrijken of verfraaien met behulp van zilver of goud crème, en de zilver en goud stempelkussens.

Het grootste verschil tussen de crème en de stempelkussens is de wijze van aanbrengen en het effect dat daardoor ontstaat. Met gebruik van de crème, komt deze op de hoger gelegen delen van de lakzegel afdruk. Bij gebruik van het stempelkussen is het precies andersom, en worden juist de lager gelegen delen geaccentueerd.

Gebruik van lakstempel met een smelpistool

By 4 years ago 17326 Views

Op de site van Scrittura Elegante bieden we een variëteit aan lakstempels, houders en lakstaven aan. Een makkelijke en snelle manier om zegels te maken is met een was smeltpistool. In dit artikel zal ik stapsgewijs uitleggen hoe je het beste zegels kunt maken met een pistool en wat mijn ervaringen zijn, want "al doende leert men".

Lakstempels zijn reliëf drukken van initialen, familiewapens of symbolen. Vroeger werden dit soort zegels gebruikt als een handtekening onder aktes of brieven en zag je aan het zegel van wie de brief was. De eerste zegels die gemaakt werden, waren vaak van bijenwas. Later werd schellak gekleurd om een harde substantie te verkrijgen waar zegels mee gemaakt werden.

Het was smelpistool

Het Coles was pistooltje is een klein handzaam apparaatje dat soepele was smelt en doseert. De kleine nozzle (het puntje) zorgt ervoor dat er geleidelijk een gedoseerde hoeveelheid afgegeven wordt, speciaal voor de waszegel staafjes waarmee je het apparaat vult.

De was wordt in het apparaat gewarmd op een lage en dus veilige temperatuur. Een pistool kan gebruikt worden voor één enkele zegel maar is juist ook uitermate geschikt voor mensen die meerdere lakzegels achter elkaar willen maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huwelijks uitnodigingen. Het werkt snel, schoon en veilig. Deze waszegels zijn ook flexibel en zijn niet zo breekbaar en fragiel als schellak zegels, hierdoor kunnen ze op enveloppen gebruikt worden.

Lakzegel accessoires voor creatieve projecten

By 5 years ago 8291 Views No comments

Lakzegel accessoires voor creatieve projecten

Bij Scrittura Elegante hebben we weer enkele nieuwe artikelen in ons assortiment: De lakzegel cadeauverpakking sets (Sealing Extra's), en lakzegel stempelkussens van Manuscript.

Deze artikelen zijn met name populair voor de creatieve lakstempel toepassingen. Denk aan je scrapbook, het verfraaien van een cadeauverpakking, een persoonlijk handgemaakt kaartjes, etc.